ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το νησί της Κέρκυρας είναι πλούσιο σε τόσο σε ιστορικά μνημεία, όσο και σε περιοχές φυσικού κάλους και ενδιαφέροντος. Μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας στην Κέρκυρα με εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς που θα σας διδάξουν την ιστορία και τους θρύλους της περιοχής μας. Μερικοί από τους πιο γνωστούς και ενδιαφέροντες προορισμούς είναι οι παρακάτω.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Καντούνια, πανέμορφα παλιά σπίτια και αρχιτεκτονικά μνημεία, εκκλησίες και ατμόσφαιρα ξεχωριστή: η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι από τα αξιοθέατα που δεν χορταίνουν οι επισκέπτες! Τα Φρούρια, τα Ανάκτορα, η Σπιανάδα, το Λιστόν, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, η Μητρόπολη της Κέρκυρας, είναι μερικά μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO από το 2007.

ΠΑΛΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Είναι χτισμένο πάνω σε ένα μικρό νησάκι στην ανατολική άκρη της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και της Σπιανάδας, της μεγάλης πλατείας. Το Παλιό Φρούριο στέκει «φύλακας» της Κέρκυρας από τον 6ο αιώνα, όταν το κατασκεύασαν οι Κερκυραίοι με τα ερείπια της Παλαιόπολης, της αρχαίας πόλης που καταστράφηκε από επιδρομές.

ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Λέγεται πως την καλύτερη πανοραμική θέα της Κέρκυρας την απολαμβάνει κανείς από το Νέο Φρούριο της πόλης , που δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το παλιό λιμάνι. Χτίστηκε από τους Βενετούς κατά το 16ο αιώνα, για την ενίσχυση της άμυνας, καθώς το Παλιό Φρούριο δεν επαρκούσε πλέον και γι’ αυτό έχει μείνει γνωστό και με την ιταλική ονομασία Fortezza Nuova

ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Το Παλάτι Αχίλλειο, το οποίο ονομάστηκε έτσι από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, έχει καταπληκτικά εδάφη και τους κήπους με γλυπτά από τον ίδιο τον Αχιλλέα στον κήπο. Το εσωτερικό είναι εξαιρετικό, γεμάτο με ενθύμια της οικογένειας και πορτρέτα, και πολλά επίχρυσες, φωτεινές τοιχογραφίες και νωπογραφίες. Βρίσκεται στο Γαστούρι, η είσοδος είναι 4 ευρώ, και είναι ανοιχτό από τις 8-5μμ. Βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας, μέσα στους ελαιώνες και την καταπράσινη φύση του νησιού.

ΜΟΝ ΡΕΠΟ

Μέσα στην έκταση που καλύπτει ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης στην Κέρκυρα, βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό. Απέχει περίπου 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και συνολικά καλύπτει 258 στρέμματα βλάστησης στο λόφο της Ανάληψης, ενώ περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό ανάκτορο με απέραντη θέα στη θάλασσα.

ΚΑΝΟΝΙ

Μια από τις πιο όμορφες συνοικίες του νησιού, το Κανόνι Κέρκυρας, βρίσκεται στα περίχωρα της σύγχρονης πόλης, στη νότια χερσόνησο του λόφου της Αναλήψεως, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης. Το Κανόνι Κέρκυρας πήρε το όνομά του επί Γαλλικής Κυριαρχίας της Κέρκυρας, όταν οι στρατηγοί αποφάσισαν το 1798 να στήσουν εκεί τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα τους και την πυροβολαρχία. Το γαλλικό κανόνι βρίσκεται ακόμα στο σημείο και μπορεί κανείς να το περιεργαστεί από κοντά.

elGreek